Pusryčiams geriausias pasirinkimas – grūdiniai produktai. Valgydami grūdų dribsnius gauname mažiausiai 15 organizmui būtinų medžiagų: vitaminų, mineralų, aminorūgščių, angliavandenių, augalinių riebalų.
Grūdų dribsniai yra puikus energijos šaltinis, juose esančios medžiagos ne tik gerina žarnyno funkcijas, bet ir mažina cholesterino lygį, padeda lieknėti bei stiprina imunitetą.
Sudėtis: Rugių dribsniai, Miežių dribsniai, Kviečių dribsniai.
Teigiamas poveikis: Kviečių dribsniai yra labai maistingi, juose gausu virškinamo krakmolo, E ir B grupės vitaminų, magnio ir cinko, kraują gerinančios geležies ir folio rūgšties, ypač daug skaidulų.
Miežiai yra plačiai naudojami vegetarų mityboje. Juose aptinkami visi vitaminai išskyrus vitaminą C ir B12, ypatingai daug šiuose dribsniuose yra vitamino B3, kuris yra būtinas medžiagų apykaitos bei virškinimo sistemos puikiam funkcionavimui.
Rugio grūde yra iki 60 proc. angliavandenių, 9,5 proc. baltymų, 13,2 proc. balastinių medžiagų, 1,7 proc. riebalų ir 1 proc. mineralinių medžiagų (magnio, kalio, geležies, fluoro, silicio rūgšties). Rugiuose gausu B grupės vitaminų ir vitamino E.
Pastaba: grūdų dribsniai turi glitimo, todėl žmonės, kurie yra jautrūs glitimui turėtų labai atsargiai juos valgyti.